Vi träffar Beglunds Produktchef!

Vi tar emot allt fler och större försändelser hem till den egna postlådan, inte minst nu under pandemin när vi undviker att besöka fysiska butiker. Det betyder att intresset för Berglunds paketlådor och Smart Control fortsätter att växa och många spår att intresset för e-handel kommer att hålla i sig också efter pandemin.

Med MP4000 Smart har du ditt eget smarta postkontor hemma; lås och öppna din postlåda med din smarta telefon, dela ut digitala nycklar till familj, grannar som ska tömma lådan på semestern och till leverantörer som kommer med små och stora försändelser. Du följer enkel all aktivitet i appen.

De smarta lösningarna för din post blir allt populärare, inte enbart på grund av pandemin. Med kommande varannandagsutdelning och en ökande e-handel, växer också intresset för att säkert och enkelt kunna ta emot både mindre försändelser och stora paket – direkt i den egna lådan, säger Christer Fransson, produktchef för Berglund.

Nu ser vi också resultatet av ett grundligt miljöarbete kring våra förpackningar. Från att varje postlåda haft en egen, unik förpackning, lämnar vi nu de stora pappersmängderna bakom oss och går från tio till tre standardstorlekar; liten, mellan och stor. Enkla att känna igen i butikshyllan och tydligt märkta med vilken postlåda som ligger i förpackningen.

Det känns som en självklar väg att gå eftersom färre förpackningsstoleker betyder vinster både för miljö, för transporterna och på vårt lager. Det blir dessutom betydligt mindre spill när vi inte behöver kasta förpackningar för att en produkt utgår ur sortimentet, säger Christer Fransson.