Produktchef Berglund

Miljöcenter utvecklar, tillverkar och marknadsför miljösmarta sortiment i ledande varumärken som gör Europas hem och trädgårdar trygga och bekväma. Miljöcenter har Norden som huvudmarknad med expansion ut i Europa.  Vi arbetar med två affärsområden – Butik och Proffs- sedan 1991.  Miljöcenter är nu i en spännande tillväxtfas och vi kan garantera att tjänsten och insatsen kommer bli intensiv, rolig och utvecklande! Miljöcenter sätter stort värde på medarbetarna, håller högt i takt för ständigt lärande och utveckling. . Miljöcenter  är en del i att större företags kluster; ingår i affärsområde Volatihandel i Volati. Läs mer om Miljöcenter; www.miljocenter.com och Volati; www.volati.se

Den här befattningen innebär ett övergripande ansvarar för att Berglunds strategier efterlevs och utvecklas. Arbetar aktivt för att uppnå gemensamma försäljnings- och lönsamhetsmål och strategier för Berglund.

Du kommer ansvara för varumärket Berglund, med en produktportfölj som i huvudsak består av postlådor, fågelmatare och lyktor, att våra kunder och konsumenter får bästa tänkbara produkt och bidra till att Miljöcenters service- och affärserbjudande står sig starkt och konkurrenskraftigt! Typiska arbetsuppgifter är produktutveckling, kvalitetssäkring, utvärdera och säkra produktionen, support till försäljningsteamet, kundansvar, marknadsanalyser och sortimentupplägg. Du kommer arbeta nära och intensivt med marknad, inköp – och försäljningsavdelningen.

Bakgrund och kvalifikationer; Vi uppskattar att du har en stort och ansvarsfull servicekänsla och kundförståelse. Har eller arbetar idag med en säljfunkton, erfarenhet av produktutveckling, konstruktion, tillverkande industri (plåt), internationella affärsupplägg och förhandlingar(främst Europa)  Behärskar svenska, engelska och tyska i tal och skrift, Excel och ett allmänt god affärsdatasystem vana. Erfarenhet av liknande tjänst är ett plus.

Ditt arbetssätt är systematiskt och du har sinne för detaljer, lätt för att knyta nya kontakter och ser samarbete som en självklarhet när det gäller att bygga långsiktiga relationer både inom såväl som utanför företaget. Naturligtvis är din personlighet en viktig faktor.

Arbetsuppgifter

  • Pris-/Lönsamhets-/budgetansvar
  • Sortimentsansvar
  • Produktutveckling
  • Leverantörsansvar
  • Myndighetskontakter
  • Utbildning (internt/externt)
  • Kundsupport
  • Planering och kommunikation av sina arbets- och projektåtagande och nå uppsatta mål/tidpunkter

Välkommen med din ansökan senast den 1 Oktober, som du skickar till Veronica@miljocenter.com, VD.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering vid vårt kontor i Arlöv.