Spara det dyrbara regnvattnet

Stora mängder stående regnvatten intill husknuten är inte önskvärt. Men förutom att få bort vattnet från huset, finns det ytterligare skäl att spara de dyrbara dropparna med ett regntunnesystem från GreenLine.

Se hela systemet här

Det främsta skälet är vi alla kan bidra till att hushålla med våra naturresurser genom att spara på färskvattnet i kranen. Det klorerade vattnet vi har i kranen uppskattas inte heller lika mycket av växterna som regnvattnet, särskilt lökväxter är känsliga för klor.

Med GreenLines kompletta system för att samla regnvatten är det enkelt och hygieniskt att samla regnvatten till trädgårdens växtlighet. Tunnan kopplas till stupröret och regnvattnet leds ner i tunnan tills den är full – då fortsätter vattnet ner i stupröret och det egna dagvattensystemet. Den som vill ha flera tunnor kopplar enkelt samman en eller flera enheter efter behov. Locket gör att tunnan inte blir ett vattenhål för äggläggande mygg och knott och du slipper löv, pollen och andra föroreningar i vattnet. Tunnan töms enkelt med den inbyggda tappkranen som sitter längst ner på tunnan för att undvika kvarstående vatten. Kranen går också att koppla till trädgårdsslang i standardutförande. Genom att placera tunnan på fot går det att sätta vattenkannan under kranen.

 

Regntunna i plast, 100 liter – Med tillhörande fot, tappkran och anslutning med översvämningsskydd för stuprör.

 

Regntunna i plast, 200 liter – Med lock, tappkran och anslutning med översvämningsskydd för stuprör.
Fot till 200 liter regntunna – för stabil placering och enkel tömning till vattenkanna.

 

Anslutningskit – till runda stuprör med diameter 63, 68, 80 och 100 mm eller rektangulära stuprör 61 och 65 mm. Med översvämningsskydd.

 

Kopplingskit – För seriekoppling av tunnor till ett större system.

Kran till regntunna – Med anslutning för standardkoppling till trädgårdsslang.