Sales Manager West & East Europe

Kort om tjänsten

Den här befattningen innebär ett övergripande ansvar för vår tillväxtresa med varumärket Silverline och dess produktportfölj ut i öst och väst Europa.

Vi söker dig, som har erfarenhet av internationella affärer och en bakgrund inom retail. Du stimuleras av att, självständigt och i team, utveckla marknader och försäljning både strategiskt och operativt. Tjänsten ingår i ledningsgruppen och direkt underställd VD.

Miljöcenters filosofi är att utveckla marknaderna och kunderna långsiktigt; i volym, lönsamhet och tillväxt. Du blir en viktig pusselbit att bidra till att Miljöcenters produkt- och affärserbjudande står sig starkt och konkurrenskraftigt!

Om verksamheten

Miljöcenter utvecklar och marknadsför miljösmarta sortiment i ledande varumärken som gör Europas hem och trädgårdar trygga och bekväma. Miljöcenter har Norden som huvudmarknad med expansion ut i Europa. Vi arbetar med två affärsområden – Butik och Proffs- sedan 1991. Miljöcenter ingår i affärsområde Handel i Volati.

Läs mer om Miljöcenter; www.miljocenter.com och Volati; www.volati.se

Mer om tjänsten

Miljöcenter är nu i en spännande tillväxtfas och vi kan garantera att tjänsten och insatsen kommer bli intensiv, rolig och utvecklande! Vi på Miljöcenter sätter stort värde på medarbetarna och har högt i takt för ständigt lärande och utveckling!

Vi uppskattar att du har en stor portion iver i att utveckla internationella marknader och affärer. Ansvarsfull, servicekänsla och kundförståelse är en naturlig del i dig. Ditt arbetssätt är systematiskt och du har sinne för detaljer. Du har lätt för att knyta nya kontakter, reser gärna och ser samarbete som en självklarhet när det gäller att bygga långsiktiga internationella affärsrelationer, men också inom företaget. Naturligtvis är din personlighet en viktig faktor.

Du har god erfarenhet av internationella affärsupplägg och förhandlingar. Det är en merit om du arbetat internationellt inom retail, i samma branscher som vi är på idag,
Food -special, järn & bygg, DIY och garden. Har du dessutom ansvarat för en portfölj med grill, lampor, handverktyg eller klimatprodukter är det ett plus.

Placeringsort: Arlöv i Skåne, men Europa som arbetsfält.

Arbetsuppgifter

• Förädla dialog och skapa lönsam tillväxt på befintliga distributörer/samarbetspartner
• Säkerställa distributörer/samarbetspartner lokala verksamheter; administration, POS, utbildning osv.
• Skapa och bygga nya affärsrelationer
• Marknadsförsäljnings strategier
• Förhandla fram avtal
• Samordnande länk i Exportnätverksorganisationen
• Deltar i upprättande av budget
• Planering och kommunikation av arbets- och projektåtagande och nå uppsatta mål/tidpunkter

Din profil

Utbildning – Du har en akademisk examen eller likvärdig utbildning, inom marknad, försäljning, ledarskap och språk.

Språkkunskaper – Du talar flytande tyska och engelska samt har en god kunskap i att skriva detsamma.

Personlighet – Du har en entreprenöriell ådra, trivs med att arbeta systematiskt och självständigt. Du är duktig på att utveckla och bygga långsiktiga affärsrelationer, pedagogisk förmåga och har god teamkänsla. Du är trygg i dig själv, gilla att tävla och vinna, men med glimten i ögat. Du är mån om din hälsa och prioriterar motion och friluftsliv. Du är intresserad av teknik eller har god teknisk förståelse.

Erfarenhet – Du har arbetat inom retail och sålt tekniska konsumentprodukter. Du har, på väl dokumenterat sätt, fått affären att växa. Du arbetar eller har arbetat i en internationell miljö som kräver god förmåga att hantera affärsförbindelser på ett långsiktigt och uthålligt sätt. Van att arbeta i affärssystem.

Meriterande – Det är en klar fördel om du har bott några år i Tyskland eller på annat sätt är väl förtrogen med affärskulturen. Kan tala franska i en arbetssituation. Idrottsbakgrund – antingen i lag eller individuell sport.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och Personliga brev på www.dreamwork.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt, dock senast 14 januari 2018. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Anette Andersson, 073-518 79 01.