Avskräckning, slagfällor eller levande fångst – det finns flera sätt att bli av med möss och råttor. För den som inte vill döda djuren har GreenLine alternativ bekämpning i form av tippburar i två storlekar, MotMus Tippbur och MotRåtta Tippbur samt MotRåtta metallbur. Erfarenheter visar att råttor med fördel bekämpas genom just levandefångst, då de kan vara mer tveksamma till klassiska slagfällor. www.greenline.eu

Avskräckning, slagfällor eller levande fångst!

Avskräckning, slagfällor eller levande fångst – det finns flera sätt att bli av med möss och råttor. För den som inte vill döda djuren har GreenLine alternativ bekämpning i form av tippburar i två storlekar, MotMus Tippbur och MotRåtta Tippbur samt MotRåtta metallbur. Erfarenheter visar att råttor med fördel bekämpas genom just levandefångst, då de kan vara mer tveksamma till klassiska slagfällor.

Tippburen består av en lätt bågformad tunnel som finns i två storlekar. Möss och råttor lockas av betet som enkelt placeras i bakkant av tunneln i ett lock. I andra änden öppnas en ingångsdörr, som slår igen när buren tippar fram av djurets vikt.  Tillverkad i plast för god hygien.

För levandefångst av råttor kräver Naturvårdsverket att fällan ska ses till och tömmas minst två gånger per dygn (morgon och kväll), och för möss minst var femte timme.

MotRåtta metallbur, en enkel konstruktion för effektiv levandefångst av råttor. Placera betet bakom den lätt vinklade metallplattan inne i buren. När råttan kommit tillräckligt långt in i buren måste den kliva på plattan för att nå betet och då slår dörren igen. Ladda buren med choklad- eller hasselnötskräm – gnagarnas favoriter.