Avfall från köket och trädgården är rent guld för dina växter. Med komposter från Greenline blir avfallet en tillgång i ett helt eget kretslopp också under årets kalla säsong. GreenLine har komposter för alla behov! www.greenline.eu

GreenLine har komposter för alla behov!

Glöm inte att trädgårds- och köksavfall är en guldgruva för trädgårdsägare och att kompostera är inte svårt. Så passa på att starta en varmkompost i höst, så är chansen stor att du kan hålla den aktiv under vintern, beroende på var i landet du bor.

GreenLine har tre isolerade komposter som ger dig bra förutsättningar att hålla komposten igång. Grunda din nya kompost med kompostströ, blandat med trädgårdsavfall av kvistar och grenar, så gynnas syresättningen. Fyll på med köksavfall blandat med trädgårdsavfallet från höststädningen, till exempel årets sista gräsklipp. Blanda varje gång du tillför nytt material och kontrollera så att komposten inte blir för torr eller blöt.

GreenLine har tillbehören för lyckad kompostering:

Luckringsstaven med sina rörliga klaffar blandar och luckrar effektivt komposten.

 

 

Kompostströ med aktivator hjälper till att hålla kväve- och kolbalansen på rätt nivå. Komplettera en för blöt kompost med strö så återställs fukthalten.

 

 

 

Snabbkompost är en effektiv aktivator som påskyndar nedbrytningsprocessen. Blanda med vatten och häll över komposten så startar nedbrytningen igen.

 

GreenLine har komposter för alla behov!

Avfall från köket och trädgården är rent guld för dina växter. Med isolerade komposter från Greenline blir avfallet en tillgång i ett helt eget kretslopp också under årets kalla säsong.

Från Greenline kommer tre isolerade kompostkärl.

Mully 360 liter är en isolerad kompost för hushålls- och trädgårdsavfall som tack vare isoleringstekniken Thermotec och sin koniska form ger optimal värmehållning och klarar att hålla processen levande ner till -15 grader.

 

 

Master 375 liter är en stor kompostbehållare med dubbla väggar för god isolering ner till -15 grader. Med Airtec-teknik som främjar den viktiga syretillförseln. För trädgårds- och hushållsavfall.

För riktig kyla och kompostering året om finns Master Plus 375 liter, en kompostbehållare med dubbla, isolerade sidor som gör att du kan kompostera också när det är ner mot -25 grader. Med Airtec-teknik som främjar den viktiga syretillförseln. För trädgårds- och hushållsavfall.

Garden Easy 300 liter tar hand om trädgårdsavfallet.

 

 

 

Nya Urban Garden!

Intresset för Bokashi, kompostering som fungerar också i det lilla hushållet, bara växer. Nu kan alla kompostera, inte bara villaägare. Med kompost för hushållsavfall minskar du hushållets avfall samtidigt som balkong- och trädgårdsväxter får näring av bästa kvalitet. Och du kan kompostera även om du bor i lägenhet. Nya Urban Garden omvandlar ditt köksavfall till näring, helt utan dålig lukt.

Den här typen av kompostering kallas Bokashi och går ut på att bakterier och mikroorganismer gör jobbet med att omvandla matavfall till näring för balkonglådor och krukor. Matavfallet läggs i en behållare som kan förvaras under vasken. Kompostströ Urban Garden ser till att hålla komposten i balans och mikroorganismerna börjar omedelbart att göra sitt jobb. Det startar en så kallad fermenteringsprocess i komposten. Den processen sker utan syre och därmed utan risk för dålig lukt.
Nedbrytningsprocessen pågår under ett par veckor och under tiden tappas behållaren enkelt på lakvatten genom tappkranen. Späd det näringsrika lakvattnet med vanligt vatten och använd till krukväxterna eller i trädgården. När behållaren har vilat/stått orörd i minst 2 veckor ska den grävas ner i jorden/rabatten. Om det inte är växtsäsong kan den stå orörd (svalt) fram tills växtsäsongen börjar igen.