Miljösmart på många sätt!

Att ta hand om avfallet från trädgården och köket är miljösmart på många sätt; du minskar ditt eget avfall och värdefull näring gör nytta i din trädgård. Det går att kompostera året runt, både inne och ute. GreenLine hjälper dig att skapa ditt eget klimatsmarta kretslopp.  

Visste du att ungefär hälften av våra hushållssopor är komposterbara? Organiskt avfall innehåller viktiga näringsämnen för jorden. Att kompostera sitt hushålls- och trädgårdsavfall är ett roligt och givande sätt att aktivt bidra till en bättre miljö, såväl i det stora sammanhanget som i den egna trädgården. GreenLine gör det möjligt för dig att kompostera både utomhus med utomhuskomposter, men även inomhus med Urban Garden.

Med GreenLines kompost Urban Garden kan du enkelt och snabbt börja kompostera dina hushållssopor inomhus.

Urban Garden omvandlar ditt köksavfall till näring, helt utan dålig lukt. Bokashi, som metoden brukar kallas, är en komposteringsmetod som går ut på att bakterier och mikroorganismer gör jobbet med att omvandla matavfall till näring – under köksbänken. Lägg köksavfallet i behållaren och håll komposten i balans med kompostströ Urban Garden. Den så kallade fermenteringsprocessen sker utan syre och skapar därmed ingen dålig lukt. Under nedbrytningsprocessen kan du använda lakvattnet för att vattna blommorna.

Om Urban Garden:

Så här fungerar Urban Garden:

Se fler filmer om Urban Garden här!

 

Kompostera utomhus!

Har du tillgång till trädgård, i en koloni eller på villa- eller radhustomt, är det lika enkelt att kompostera. GreenLine har komposter i olika storlekar och med olika isolering, för enbart trädgårdsavfall eller för både trädgårds- och hushållsavfall. Så gör ett miljösmart val och omvandla ditt avfall till näring med GreenLine.

Att kompostera utomhus är roligt och spännande, både för vuxna och barn, att på nära håll se hur det hänger ihop.

 

 

 

 

 

Inne i kompostens mörker kryllar det av mikroorganismer och smådjur som troget arbetar dygnet runt. Maskarna bidrar till att kompostmassan får ett mer koncentrerat växtnäringsinnehåll. Dessutom luftar de komposten med sina gångsystem.

Jordförbättringsmedel och planteringsjord. Det får du från din kompost! Mogen kompost är nämligen den bästa jordförbättring du kan önska dig. Den är rik på näringsämnen. Växterna mår bättre och blir motståndskraftigare mot skadedjur och sjukdomar.

Balans (syre + vatten + kol/kväve) = Sant!

  • Syre: Rör alltid om i komposten när du lägger i nytt avfallet.
  • Vatten: Kompostmaterialet ska alltid kännas som en urkramad tvättsvamp.
  • Kol/kväve: Blanda väl mellan hushålls- och trädgårdsavfall. Kol och kväve måste vara i balans för en effektiv nedbrytning.

Kompostera med GreenLine: