Nya förpackningar – utan plast!

Att bekämpa skadedjur utan gifter med Silverline är att bekämpa med omtanke om miljö och natur. Nu går vi ännu längre och tar bort all plast i våra förpackningar för att göra den enklare att återvinna.

 

  

 – till och med sigillet som förseglar förpackningen är i papper och själva förpackningen har ingen plastfilm, säger Björn Lindberg, produktchef för Silverline.

– Vi ska undvika att tillföra mer plast i miljön och vill göra vad vi kan för miljön. Genom att göra om alla våra förpackningar bidrar vi till hållbarhetsarbetet. Förpackningarna har också blivit mindre vilket gör att vi får effektivare frakt och en volymminskning på upp till 50 procent och därmed mindre utsläpp.

Designen på Silverlines nya förpackningar är lätt att känna igen i butikshyllan. Formspråket är detsamma, med tydliga bilder som hjälper konsumenten att hitta rätt produkt för just sina behov.

Se gärna filmen om Miljöcenters Miljö- & Hållbarhetsarbete.