Hur fungerar Snigel Effekt? De väderbeständiga granulaten innehåller järnfosfat hämtat från naturen. Sniglarna lockas till granulaten av vetedeg, äter sig mätta och drar sig sedan tillbaka till sina gömställen där de dör. Eftersom järnfosfatet är en naturlig produkt, bryts eventuella kvarlämnade granulat ner och blir näring i jorden.

Hur fungerar Snigel Effekt?

I 20 år har Neudorffs Snigel Effekt uppskattats av trädgårdsägare, i kampen mot den invasiva spanska skogssnigeln – eller mördarsnigeln som vi kallar den. Sverige var först ut i Europa att få den effektiva produkten godkänd och idag är den en storsäljare.

Hur fungerar Snigel Effekt?

De väderbeständiga granulaten innehåller järnfosfat hämtat från naturen. Sniglarna lockas till granulaten av vetedeg, äter sig mätta och drar sig sedan tillbaka till sina gömställen där de dör. Eftersom järnfosfatet är en naturlig produkt, bryts eventuella kvarlämnade granulat ner och blir näring i jorden.

 

Gör så här:

* Det viktigaste är att börja tidigt på säsongen.

* Sök upp platserna där sniglarna uppehåller sig, de platserna hittar du enklast på kvällen när sniglarna kommer fram ur sina gömställen.

* Sprid ut granulaten jämnt mellan växterna, inte i högar, och fyll på när betet tagit slut.

* I södra Sverige är det bra att fortsätta snigelbekämpningen sent på säsongen, helst hela augusti, eftersom en ung, könsmogen generation annars kan övervintra under gynnsamma väderförhållanden.

Snigel Effekt finns i fyra förpackningsstorlekar: 500 gram, 1 kilo samt 2,5 kilo. Med den praktiska 800-grams förpackningen är det enkelt att strö ut granulaten direkt från förpackningen.