Neudorff i finalen i Tyska Hållbarhetspriset!

Tyska Hållbarhetspriset är ett av de viktigaste utmärkelserna av detta slag i Europa. Den 24 september 2020 tillkännagav expertjuryn finalisterna för årets nomineringar. Neudorff, tillverkare av miljövänliga produkter för växtskötsel och naturlig trädgårdsskötsel, tog sig till finalen i kategorin ”resurser”.

Med denna utmärkelse hedras företag som effektivt bidrar till förändring inom de viktiga områdena klimat, resurser, biologisk mångfald och samhälle. Priset har delats ut sedan 2008 i samarbete med den tyska regeringen. Årets vinnare tillkännages den 4 december 2020.

Neudorff, som länge har varit känt för sina aktiviteter inom hållbarhetsområdet, gör särskilda ansträngningar för att producera på ett resursbesparande sätt. Företaget producerar alltså redan på ett klimatneutralt sätt.

Det finns många individuella faktorer som gör ett företag hållbart. Många av Neudorffs produktförpackningar tillverkas sedan en mycket lång tid av återvunnet papper. Flaskor och folier innehåller allt mer återvunnet material. Företagets fordonsflotta (tjänstebilar) omvandlas för närvarande till el- och hybridbilar. Laddstationer med miljövänlig el är tillgängliga för alla anställda – gratis.

Bildtext: Hans-Martin Lohmann, VD för W. Neudorff GmbH KG och Neudorffs bin i trädgårdarna i företagets forsknings- och utvecklingsanläggningar

Av personlig övertygelse baseras Neudorffs produktsortiment på naturens kretslopp, vilket bland annat återspeglas i användningen av naturliga råvaror. Överallt där det är möjligt använder Neudorff lokala råvaror och producerar den största delen av produkterna i Tyskland. Därmed garanterar det medelstora företaget säkra jobb i regionen.

För Neudorff har det alltid varit viktigt att främja biologisk mångfald, det är en del av företagets filosofi. Företaget utvecklar kontinuerligt innovativa produkter som lämnar så få spår som möjligt i miljön och har samtidigt byggt starka partnerskap med naturvårdsorganisationer. Även på företagets egna område är Neudorff aktiv när det gäller den biologiska mångfalden. I Neudorffs forsknings- och utvecklingsanläggningar finns mer än

150 000 honungsbin. Insektshotell, ängar med vildblommor, fruktträd och blommande häckar är en naturlig levnadsmiljö för mer än 40 arter av vilda bin, liksom fåglar och andra vilda djur.

På sikt är målen, att ytterligare reducera företagets CO2-fotavtryck, förbättra CO2-balansen för produkter och hitta ännu mer resursbesparande lösningar inom förpackningsområdet.

Bildtext: Neudorff-centralen i Emmerthal, Tyskland, producerar egen ström med hjälp av vattenkraft från floden Emmer.

Neudorff vill också utöka den decentraliserade kraftförsörjningen och ytterligare öka produktionens energieffektivitet. ”Hållbarhet i företaget är en process som aldrig slutar. Man kan alltid göra mer och därför fortsätter vi att sätta nya mål”, säger Silke Conrad, företagets hållbarhetschef. ”Vi gläder oss över att vi har tagit oss till final. Detta är en bekräftelse på att vi är på rätt väg med våra åtgärder. Det är ett stort erkännande för oss.”

Neudorff-produkter finns att köpa i hela Europa. Du hittar mer information om Neudorff och vårt sortiment av produkter för naturlig trädgårdsskötsel på www.neudorff.se