Neudorff har vunnit Tyska Hållbarhetspriset!

Grattis Neudorff – vinnare av det prestigefyllda, tyska hållbarhetspriset i kategorin ”Resurser”.

Neudorff tilldelas priset för sitt arbete med hållbara och resurssparande produktionsprocesser. Bland annat används energi från egna sol – och vattenkraftsanläggningar och återvunnet material i förpackningar.

Målet för Neudorff är att ha helt klimatneutral produktion. Men innan man når det målet satsar man på miljöinvesteringar i andra delar av världen, berättar produktchef Erika Görjevik och ger ett exempel från Rwanda där bergsgorillornas hem hotas när regnskogen skövlas.

I Rwanda är befolkningen beroende av ved från regnskogen för sina öppna eldar. Istället investerar Neudorff i spisar som kräver betydligt mindre ved och som därmed också minskar koldioxidutsläppen.

 

 

 

Läs Pressmeddelandet här!