GreenLine erbjuder komposter efter olika livsstilar!

Det är inga tvivel om att kompostering är hett just nu. Inte bara i trädgården utan även inomhus i lägenheten eller i stugan. Men den typiska ”komposteraren” – finns den egentligen? Nej, är det enkla svaret på den frågan. En första tanke är möjligen att det är den entusiastiske trädgårds- eller koloniägaren med stora odlingar som komposterar – ingen annan.

Men kompostering är för alla; för det lilla enmanshushållet likväl som för storfamiljen. För den lilla lägenheten mitt i stan och för husvagnen. GreenLine erbjuder komposter för olika livsstilar. Nedan hittar vi olika komposterare med olika sätt att kompostera.

Calle, 26 år, student och boende i studentrum. Calle lagar en del mat i korridorköket men är inte alltid så bra på att ta hand om resterna. Odling är inte hans grej men det gemensamma vardagsrummet är fyllt av gröna växter. Calle ska förstås ha en Urban Garden som omvandlar alla typer av matavfall med Bokashi -metoden. Den innebär att nedbrytningen sker i en syrefri miljö med hjälp av bakterier och mikroorganismer och lukar därför ingenting. Behållaren ryms enkelt under vasken och lakvattnet använder Calle till krukväxterna. Den färdiga komposten köar släkt och vänner för.

Agneta och Rolf, nyblivna pensionärer med ett stort odlingsintresse i villaträdgården men också nyblivna husvagnsägare. Paret bor i norra Sverige och väljer en varmkompost som både tar hand om köks- och trädgårdsavfall. De väljer en Master Plus 375 liter som håller en rätt skött kompost igång ner till -25 grader. Eftersom de tar med sig odlingsintresset och kretsloppstanken på husvagnssemestern, kompletterar de med en Urban Garden.

Johanna, 54 år och med nyss utflugna barn har skaffat kolonilott och ser kretsloppstanken som en självklar del av odlandet. Så mycket matavfall blir det inte på den lilla lotten, däremot omvandlar hon trädgårdsavfallet till näring och jordförbättring i en Garden Easy.

Sofie och Jonathan, båda 35 år och boende mitt i en storstad men med en generös balkong som de odlar både örtkryddor, potatis och tomater på. Självklart står det en Garden Easy under köksbänken och förser de allt fler krukorna med näringsrikt lakvatten. Den färdiga komposten är grunden för nästa års krukodlingar.

Läs mer om kompostering och Greenline komposter, här!