Skapa en snigelfri trädgård!

I vissa delar av landet slumrar de fortfarande, men många av oss har redan sett den: Mördarsnigeln som den kallas, den invasiva spanska skogssnigeln. Så snart de visar sig är det dags att påbörja det som kan bli en ojämn kamp – den om en snigelfri trädgård.

Med Snigel Effekt bekämpar du enkelt och effektivt sniglarna. De väderbeständiga granulaten innehåller järnsulfat och är tillåten i ekologisk odling enligt den europeiska miljöorganisationen Ecocert. Du kan äta grönsakerna i köksträdgården även om du använder Snigel Effekt och eventuella restgranulat bryts ner i jorden.
Förpackningen är självklart återvinningsbar till 100 procent.

Tips för effektiv snigelbekämpning!

  • Börja bekämpningen tidigt på säsongen – så fort sniglarna syns till.
  • Strö ut Snigel Effekt där du vet att sniglarna brukar hålla till och fyll på vid behov. Sniglarna äter sig mätta på granulaten av vetedeg och drar sig sedan tillbaka till sina gömställen där de dör.
  • Eftersom järnfosfatet är hämtat från naturen, bryts eventuella kvarlämnade granulat ner i jorden.
  • I södra Sverige är det bra att fortsätta snigelbekämpningen sent på säsongen, helst hela augusti, eftersom en ung, könsmogen generation annars kan övervintra under gynnsamma väderförhållanden.

Snigel Effekt finns i fyra förpackningsstorlekar: 500 gram, 800 gram, 1 kilo samt 2,5 kilo.

Med den praktiska, vädertåliga 800-gramsförpackningen är det enkelt att strö ut granulaten direkt från förpackningen som kan stå lättillgängligt utomhus.