Gröntrist husfasad?

MotAlg UniversalClean är effektivt på de allra flesta utomhusytor. För större ytor rekommenderas koncentratet som blandas med vatten och appliceras med trycksputa. Skölj inte efteråt, så gör väder och vind jobbet åt dig och ytan skyddas från ny påväxt. Glöm inte att skydda omkringliggande växtlighet och täck för fönster om du ska behandla till exempel en fasad. Skölj av med vatten vid behov.

Tar vi hand om våra saker så håller de längre, det är hållbart både för miljön och plånboken.

MotAlg UniversalClean 750 ml färdigblandad – färdigblandad spray som tar bort alger och annan påväxt på alla ytor utomhus och har en långtidsverkande effekt. Spraya direkt från flaskan och låt sitta kvar.

MotAlg UniversalClean koncentrat, 2,5 liter. Späd själv och applicera med pensel eller tryckspruta.

För att ge panelerna förutsättningarna att producera optimalt med el, ska de vara fria från smuts, pollen och eventuell påväxt. Med SolarClean rengör du enkelt dina paneler, förlänger deras livslängd och optimerar effekten.

Vad har du i din omgivning som kan påverka solpanelerna? Stora träd som släpper mängder med pollen kanske? Eller en väg där trafiken rör upp grus och damm? De milda vintrarna i södra Sverige ger också ökad risk för grönpåväxt på panelerna. Inget av det syns med blotta ögat, men det finns där.

Se över hur du har det kring dina solpaneler och planera för en eller två tvättar årligen, råder produktchef Kerstin Finnman och ger korta tips på hur SolarClean ska användas:

Enlitersdunken med ejektor kopplas direkt till vattenslangens munstycke för rätt blandning direkt. Stå på en stege vid takfoten och spruta högt upp på panelerna och låt SolarClean rinna ner. Är det riktigt smutsigt kan du fördela SolarClean och hjälpa till mekaniskt med en mjuk borste på skaft. Skölj sedan av med vatten, säger Kerstin Finnman.

Om det är varmt och soligt rekommenderas att blötlägga och kyla en mindre yta i taget, innan rengöring – annars avdunstar och torkar SolarClean in innan det hinner verka.

1 liter koncentrat med ejektor räcker till 75 m².