Hållbarhet & inspiration – 2022!

Våren kan kännas långt bort just nu när solen lyser med sin frånvaro. Men ändå närmar sig våren med stormsteg och varumärket Neudorff laddar upp redan nu för ett välkomnande! Vad händer på produktsidan och vad kan vi vänta oss för nyheter under 2022? Neudorffs Produktchef, Erika Görjevik berättar mer:

 

Vad kan vi vänta oss inom Neudorff 2022?

Först och främst har vi gjort en stor ändring bland förpackningarna – Vi har tagit fram en mindre förpackning för myrpulvret. Det innehåller fortfarande samma mängd pulver som tidigare men förpackningarna har blivit mindre och mycket smidigare!

Med minskningen kommer vi att kunna spara in på tre lastbilstransporter varje år. Detta beror på att vi kan packa bättre och att vi får plats med mer produkter i varje transport. Vi kan även spara mycket förpackningsmaterial. Detta är en stor och positiv förändring!

”Mer inspiration på hemsidan!”

 

– Med våren kommer också ett ökat intresse för odlande bland våra kunder. Därför har vi uppdaterat med lite nytt och inspirerande material på vår hemsida! Bland annat kan man läsa och lära sig mer om att odla rosor, ett ämne som alltid är populärt!

Vad händer inom varumärket Neudorff just nu då?

– Bland annat så kommer det ut två nya växtskyddsprodukter; Bladlöss Effekt och Insekt Effekt. Sen kommer vi även att lansera en helt ny och spännande produkt – SoptunneDeo! Det är ett Lavendelolja-granulat som används i soptunna och kompostkärl för att absorbera fukt och hålla lukt borta.

Berätta lite om Neudorffs hållbarhetsarbete. Något nytt som händer under 2022?

– Ja, flaskorna för Skadekryps Effekt, Bladlöss Effekt och Insekt Effekt består nu delvis av återvunnen plast. Helt klart en förändring i rätt riktning!

Har Neudorff fått något pris för sin fina insats för miljön?

– Ja det har vi faktiskt! Neudorff vann ett hållbarhetspris i kategorin “Resurser” i German sustainability award! Det vann de eftersom de strävar efter att producera så klimatneutralt som möjligt och ta hand om och spara så mycket som möjligt av våra resurser. I de fall där Neudorff inte kan producera klimatneutralt så kompenserar de med att investera i andra miljöprojekt. Vi är otroligt stolta över detta!

 

Tack Erika!

Vilket år som Neudorff lämnar bakom sig och vilket kanon-år att se fram emot! Vill du veta mer om våra produktsortiment och alla kommande nyheter? Klicka här!