Kompostering – Hur gör man?

Svårt att hålla i gång varmkomposten under vintern? Kanske har hushållsavfallet tillfälligt kastats i den bruna påsen i stället?

Dags att sätta fart på den vilande utomhuskomposten – det går alldeles utmärkt om du har en isolerad behållare som Master/Master Plus eller Mully.

 

Gör så här:

Börja med att tillföra nytt material till din kompost. Vänta med svårnedbrytbara rester som kött, fisk och äggskal och börja med frukt- och grönsaksrester i stället.

Blanda komposten och tillför kompostströ om den är för blöt. Ströet reglerar den viktiga kol- och kvävebalansen i din kompost.

Kicka sedan i gång komposten med årets nyhet: Kompostaktivator. Enkel att använda – bara att strö ut för att hjälpa de naturliga mikroorganismerna att komma i gång med sitt arbete.

Fortsätt sedan att ”mata” din kompost och reglera fukthalten genom att tillsätta strö eller vattna. Stannar processen ändå av är det bara att strö Kompostaktivator i behållaren igen.

 

Nyhet!

Nu presenterar Miljöcenter en ny, uppdaterad version av den uppskattade inomhuskomposten Urban Garden. Nu tillverkar vi behållaren i Sverige, av livsmedelsgodkänd, återvunnen plast – så att du enkelt kan omvandla ditt matavfall till näringsrik jord.

Tack vare den syrefria nedbrytningsprocessen slipper du dålig lukt och kan förvara behållaren i eller nära köket.

Håll processen levande med Urban Garden Kompostströ eller med nya Urban Garden Kompostspray som enkelt tillför mikrober till din kompost.