Berglund – En lysande framtid för post- och pakethantering!

Att förenkla post- och pakethantering för både leverantörer och mottagare är något som utvecklats stort inom Berglund under 2021. Utvecklingen, intresset och produktionen ökar stadigt och kommer vara i stort fokus även under 2022!

Vi har träffat Berglunds produktchef, Christer Fransson, för att ta reda på mer om Berglunds stora utveckling och vad som kommer hända framåt.

 

Vad händer på Berglunds Produktavdelning just nu?

– Ja, just nu så håller vi på att flytta hem en del av vår produktion. Dels för att göra produktionen desto mer hållbar och närproducerad men även för att kapa ledtider och tillgänglighet. Så vi flyttar en del av produktionen hem till Sverige igen, vilket är fantastiskt roligt. Vi tittar även på att miljöanpassa våra förpackningar så mycket det går.

”800 boxar är i drift runt om i Sverige”

 

Berätta lite om Paket Boxen, Vad händer just nu?

– Paket Boxen är en e-handelsanpassad paketautomat som är till för en praktisk neutral pakethantering. Här kan kunden smidigt både hämta och returnera paket. iBoxen som är de som placerar ut dessa runt om i Sverige är helt speditörs neutrala så alla kan leverera paket till boxen, vilket skiljer sig från andra boxar på marknaden.

 

Hur gick 2021 för er?

– Ja, 2021 var ett väldigt bra år för Berglunds! Vi ser ett ökat intresse i Berglunds postlådor och speciellt då på de modeller som även kan ta emot små paket.
Vad det gäller Paket Boxen, har iBoxen placerats ut runt 800 boxar i drift runt om i Sverige och takten ökar rejält nu under 2022. Något som känns mycket positivt.
Vi är väldigt nöjda med utvecklingen, både när det gäller postlådor till konsument och Paket boxarna för E-handels konceptet.

“Vi jobbar även vidare med utvecklingen av våra smartlådor”

 

Vad kommer hända under 2022?

Som sagt jobbar vi på att förändra och miljöanpassa våra förpackningar. Vi jobbar även vidare med utvecklingen av våra smartlådor. Paket Boxarna är bara i början och vi jobbar kontinuerligt med den biten. Finns även tex möjlighet att använda Paket Boxen till butikens egna Click & Collect leveranser.

Vilket är ert mål med hållbarhetsprojektet framåt?

– Våra ledord i det här projektet är att vi vill vara ett genuint hållbart företag. Det är ett stort och långsiktigt mål men det är vår ledstjärna. Vi kan inte göra allt men vi vill kunna göra så mycket som möjligt för att bidra till en bättre värld.

 

Tack Christer! Vilket spännande år som ni har framför er!

Vill du veta mer om Berglunds eller komma i kontakt med Christer? Klicka här!