Glöm inte att rengöra dina solpaneler!

Elpriset i Sverige har tidvis varit skyhögt i vinter och de som har turen att ha egna solpaneler har tacksamt räknat alla soltimmar. Så det finns all anledning att ta väl hand om miljöinvesteringen på taket och ge panelerna de allra bästa förutsättningarna att producera dyrbara kilowattimmar. Det gör du bäst genom att se till att de är fria från smuts, pollen och eventuell påväxt, med SolarClean från GreenLine.  

Hur det ser ut runt omkring taket med solpaneler, påverkar hur mycket smuts och påväxt som fastnar. Stora träd släpper mycket pollen under våren och närheten till en trafikerad väg ger damm och grus på panelerna – utan att det alltid går att se med blotta ögat från marken.

SolarClean är en enlitersdunk med ejektor som underlättar rengöringen. Koppla till vattenslangens munstycke för rätt blandning direkt. Stå på en stege vid takfoten och spruta högt upp på panelerna och låt SolarClean rinna ner. Är det riktigt smutsigt kan du hjälpa till mekaniskt med en mjuk borste på skaft. Avsluta med att skölja med vatten.

Om det är varmt och soligt rekommenderas att blötlägga och kyla en mindre yta i taget, innan rengöring – annars avdunstar och torkar SolarClean in innan det hinner verka.

1 liter koncentrat med ejektor räcker till 75 m².

Rengör dina paneler en till två gånger om året så hjälper du dem att producera sitt bästa.

Hur det ser ut runt omkring taket med solpaneler, påverkar hur mycket smuts och påväxt som fastnar. Stora träd släpper mycket pollen under våren och närheten till en trafikerad väg ger damm och grus på panelerna – utan att det alltid går att se med blotta ögat från marken.