Logistikavdelningen – Så förbereder vi inför högsäsongen!

Vi har pratat med Fredrik Lundahl på Miljöcenters logistikavdelning för att se hur Miljöcenters arbete ser ut just nu och vad som kommer att hända framöver! Expansion, förberedelse och hållbarhet är tre återkommande ord som beskriver verksamheten och arbetet mycket bra!

Vad händer på logistikavdelningen just nu?

– Just nu så förbereder vi mycket inför högsäsongen. Vi går till exempel genom våra säsongsordrar, nu när det är många butiker som vill bygga upp sitt sortiment inför våren. Vi förbereder även stora volymer av mindre exponeringsställ till våra kunder. Vi ser till så att allt finns på plats när kunderna behöver det.

Vi tar även hand om alla inleveranser och ser över de containrar som vi har och som kommer in.

”Tillväxten är något som vi jobbar på hela tiden”

 

Berätta lite om logistikavdelningens utveckling i takt med er tillväxt!

– För vår del så handlar det mycket om vad som ska vara prio på lagret, hur vi ska prioritera vart allt ska stå och se till så att det finns produktplatser. Tillväxten är något som vi jobbar på hela tiden.

Vi växer mycket mer rent fysiskt också. Vi har några nya kunder och därför jobbar vi på hur vi ska hantera detta och gör mer plats för pallar och för buffring. Dessutom har vi ökat i personalstyrkan, i takt med att volymerna har blivit större, vi har fått fler kundorders och det har blivit större efterfrågan på våra produkter.

“Vi kommer även framöver att byta till mer miljövänliga truckalternativ.”

 

Hur ser ert miljöarbete ut på logistikavdelningen?

– Internt så källsorterar vi mycket metall, papp och plast. Vi kommer även framöver att byta till mer miljövänliga truckalternativ. Vi ser över och kollar på olika alternativ för miljötransporter.

Vi gör vad vi kan produktmässigt och vi vi binder även ihop olika frakter för att minska på alltför många transporter.

 

Tack Fredrik!

Vilket spännande arbete ni gör på logistikavdelningen! Vill du veta mer om Miljöcenter eller komma i kontakt med Fredrik? Klicka här!