Väck din trädgård med ekologisk gödning

Våren gör sitt intåg och det är dags att fundera på gödsel till växterna. Med åren utarmas jorden och vi behöver tillsätta näringsämnen.

Vi äter, det måste växterna också göra, säger Kerstin Finnman, produktchef för Neudorff som har gödsel för trädgårdens alla växter, både flytande näring och torrgödning. När vi ska ge näring beror självklart på var i landet vi bor och vilka växter det handlar om, förklarar Kerstin – Ett bra tips är att ge näring då du börjar märka att plantorna är i sin tillväxtfas.

Med gödning från Neudorff tillförs naturliga ämnen till plantan och samtliga produkter är KRAV-märkta och godkända för ekologisk odling. Ofarlig för barn och djur direkt efter spridning. Finns för trädgårdens alla växter, med väl avpassade halter av kväve, fosfor och kalium (N-P-K)

Effekt Benmjöl – Naturligt kväve- och fosforrikt NPK-gödsel som ökar växternas motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur, samtidigt som det stärker rötterna.

Effekt Trädgårdsgödning – Organisk NPK-gödning för hela trädgården. Svampkulturen MyccoVital stärker rotens tillväxt och hjälper därmed plantan att öka näringsupptaget. En stark planta ger ökad motståndskraft mot sjukdomar och stärker förmågan att övervintra.

 Effekt Rosgödning – Organisk NPK-gödning för kraftig blomning och stark tillväxt. Svampkulturen MyccoVital stärker rotens tillväxt och hjälper därmed plantan att öka näringsupptaget. En stark planta ger ökad motståndskraft mot sjukdomar och stärker förmågan att övervintra.

 Effekt Tomatgödning – Organisk NPK-gödning för tomater och andra grönsaker. Svampkulturen MyccoVital stärker rotens tillväxt och hjälper därmed plantan att öka näringsupptaget. En anpassad kaliumhalt ger smakrika tomater. Finns också som flytande.

 Effekt Frukt-  & Bärgödning – Organisk NPK-gödning för sund tillväxt utan sjukdomar och en riklig skörd. Svampkulturen MyccoVital stärker rotens tillväxt och hjälper därmed plantan att öka näringsupptaget. En stark planta ger ökad motståndskraft mot sjukdomar och stärker förmågan att övervintra.

 Effekt Rhododendrongödning – Saltfattig specialgödning för rhododendron och andra surjordsväxter som blåbär och azalea. Långtidsverkande organisk gödning som ökar kväve- och fosforhalten, samtidigt som den tillför magnesium och spårämnen.

 Effekt Kryddväxtnäring – KRAV-märkt flytande specialnäring som ger starka och smakrika kryddväxter, framställt av naturliga växtextrakt. Koncentrat som späds med vatten, för kryddväxter både inom- och utomhus.

Läs mer om Neudorffs flytande näring här