Neudorff har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete!

Hållbarhet och en genuin omtanke om miljön – det är vad Neudorff står för med sitt breda sortiment för trädgård och insektsbekämpning.

Neudorff har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete och är på flera sätt en pionjär och en förebild, säger produktchef Kerstin Finnman. Redan 2014 fick man ett prestigefyllt hållbarhetspris i Tyskland, det första som tilldelats ett företag i denna bransch. Neudorff har också blivit nominerade till flera internationella utmärkelser genom åren för just sitt hållbarhetsarbete.

Omtanken om miljön sträcker sig betydligt längre än till de färdiga produkterna, som ofta hämtar sina råvaror från naturen. Företaget är med och stödjer ett projekt i Berlin kring Urban Gardening, driver sina produktionsanläggningar med egen sol- och vindkraft och driver projekt för att skydda de så viktiga bina.

Ambitionerna är höga, man slår sig inte till ro bara för att man kommit långt redan utan driver på ytterligare genom att nu se över hur förpackningarna kan bli mer hållbara genom att använda återvunnen plast, berättar Kerstin Finnman.

    

Ny inspirerande hemsida!

Vid årsskiftet lanserades Neudorffs nya hemsida www.neudorff.se – en lättnavigerad och användarvänlig sida fylld av inspiration för en hållbar trädgård. Här finns filmer och konkreta tips som inspirerar och visar hur konsumenten använder sin Neudorffprodukt; från snigelbekämpning och gödning, till myrbekämpning och vägen till en frodig gräsmatta. Ta en titt du med!

 

 

 

Neudorff kommer med många spännande nyheter 2020, se nedan och klicka dig gärna in på produkterna för att läsa mer.

 

Effekt Tomat & Gröntnäring 1 liter – KRAV-märkt specialnäring för rikliga skördar av smakrika tomater, framställd av naturliga växtextrakt. För både inom- och utomhusanvändning.

 

 

Effekt Växtnäring 1 liter – KRAV-märkt specialnäring för blommor och köksträdgård, framställd av naturliga växtextrakt. För både inom- och utomhusanvändning.

 

 

 

Raptol Insekt Effekt Spray – tryckluftsdriven sprayflaska för bekämpning av bladlöss och andra skadeinsekter.

 

 

 

 

Ogräs Effekt färdigblandad 2 liter – för enkel ogräsbekämpning. Biologiskt nedbrytbar.

 

 

 

 

Myr Effekt pulver 2,5 kg – bekämpar myror utomhus med det pyretrum, utvunnet ur krysantemumblomman.