Det går att kompostera året runt!

Frestas inte att låta matavfallet gå i soptunnan eller i matavfallspåsen bara för att hösten och vintern närmar sig. Det går alldeles utmärkt att kompostera även under den kalla årstiden, förutsatt att du har en varmkompost – annars avstannar nedbrytningen.

Så tänk på våren som kommer och all näring du bidra med från den egna komposten och håll ut – det går kanske lite långsammare och nedbrytningen kan stanna av när det är som kallast. Men det går att ordna. Så fortsätt skapa ditt eget klimatsmarta kretslopp med hjälp av Greenlines breda sortiment av komposter.

Har du inte trädgård eller helt enkelt föredrar att kompostera i mindre format? Då är Urban Garden det självklara valet som omvandlar ditt köksavfall till näring, helt utan dålig lukt. Komposteringsmetoden går ut på att bakterier och mikroorganismer gör jobbet med att omvandla matavfall till näring – under köksbänken.

 

Har du tillgång till trädgård, i en koloni eller på villa- eller radhustomt kan du kompostera i större kompostkärl. GreenLine har komposter i olika storlekar och med olika isolering, för enbart trädgårdsavfall eller för både trädgårds- och hushållsavfall. Med en isolerad kompost kan de flesta kompostera utomhus året runt.

 

Våra utomhuskomposter:

Master 375 liter – för trädgårds- och hushållsavfall. Håller nedbrytningsprocessen igång ner till en temperatur på -15 grader.

Master Plus 375 liter – för trädgårds- och hushållsavfall. Håller nedbrytningsprocessen igång ner till en temperatur på -25 grader.

Mully 360 liter – komposterar trädgårds- och hushållsavfall ner till en temperatur på -15 grader.

Garden Easy 300 liter – trädgårdskompost.