Miljöcenters Produktavdelning sammanfattar året!

Året som snart har gått har varit Miljöcenters år – ett år där många investerat både tid och pengar i sin trädgård och sitt hem. Och många vill göra det med miljö och hållbarhet i åtanke.  Vi tar en titt in på Miljöcenters Produktavdelning och frågar Produktchef/Inköpschef Björn Lindberg hur han skulle sammanfatta året:

Det märks att människor är mycket hemma och har ett stort intresse för närodlat och miljö. Det stärker förstås intresset för våra produkter och den hållbara och klimatsmarta tanken bakom sortimentet.

Framgången för Blomstra är värd att lyfta. Vi har gått in brett och lyft en produkt som nyligen kommit in i vårt sortiment och har fått en riktigt bra start. I år har också produkter mot myror gått bra, liksom Snigel Effekt i delar av landet. Än har vi inte sett om det blir ett år för möss och råttor men vi står beredda för en ökad efterfrågan i vinter. Det stora intresset för att kompostera och ta vara på regnvatten för bevattning fortsätter också att växa, säger Björn Lindberg.

Inför nästa år kommer en hel del nyheter som vi på Miljöcenter ser fram emot att se på hyllorna ute i butikerna. Kan du berätta några nyheter som kommer komma?

– En fantastisk nyhet är att GreenLines kompost Urban Garden börjar tillverkas i Sverige i egen design och i återvunnen plast. En annan fantastisk nyhet är att Blomstra kommer ut med en flaska med munstycke som kopplas till trädgårdsslangen, till glädje för alla växter i trädgården. Inom Silverline lanseras effektivt Mygg- och fästingmedel och inom Neudorff kommer produkten Soptunnedeo lanseras – granulat med lavendelolja som binder fukt och motverkar dålig lukt i soptunnan.